Check out Sam | Reisgids en info over Berlijn, Duitsland (2024)


5/5 - (3 stemmen)

Berlijn reisgids

De hoofdstad van Duitsland zal zeker niet iedereen aantrekken. De erg uitgestrekte stad doet veel meer denken aan een Amerikaanse stad dan een Europese metropolis.
Eens je goed weet waar je naartoe kan gaan wordt de stad meteen veel leuker! Berlijn is echt zo'n stad die voor iedereen wel wat te bieden heeft.
Met zijn uiterst woelige geschiedenis is er voor de cultuurliefhebber heel wat te beleven. Overblijfselen van de Berlijnse muur, de verschillende wereldoorlogen en heel wat musea maken je verblijf ongetwijfeld aangenaam.
Ben je minder geïnteresseerd in cultuur en geschiedenis? Dan kan je non-stop doorfeesten in deze wereldstad! Dagelijks zijn er honderden feestjes door de stad verspreid, en vaak kan je zelf zonder stoppen doorfeesten van donderdagavond tot maandagochtend. Pfoeh!

Lees meteen meerover…
Gemiddelde kosten |Tips om geld te besparen | Zeker doen |
Vermijden | Aanbiedingen

Check out Sam | Reisgids en info over Berlijn, Duitsland (1)

Doorheen Berlijn zie je heel wat overblijfselen (of reconstructies) van de Berlijnse muur.

Gemiddelde kosten in Berlijn

Accommodatie – Berlijn is een geliefde plek voor citytrips of snoepreisjes en dus is er heel wat accommodatie voor handen. Toch wacht je best niet te lang als je een goedkope, leuke verblijfplaats wilt scoren.
Hoef je niet in luxe te baden? Dan is een hostel of jeugdherberg in Berlijn de goedkoopste optie. Als je voldoende op voorhand boekt, betaal je tussen €20 en €25 per nacht.
Een tweepersoonskamer (budget) komt je vaak al goedkoper uit, want soms vind je al plekjes voor €27!
Een vier- of vijfsterrenhotel is natuurlijk ook wel aanlokkelijk in het mooie Berlijn, zeker als je goed wilt uitslapen van het vele wandelen of uitgaan! Prijzen beginnen rond €100 per nacht.

Op Booking.com en Trivago.nl kan je prijzen en beschikbaarheid vergelijken.

Eten –Zelf was ik ongelooflijk verrast door de erg lage prijzen om uit eten te gaan. Prijzen verschillen natuurlijk wel van stadsdeel tot stadsdeel, maar je kan nooit echt zeggen dat het hierduur is om te gaan eten.
Voor een pizza betaal je tussen (!) €3 en €5. Een pasta kost je vaak nog geen €3. Een dürum of pitta kost je tussen €2 en €5, een burrito €4 à €6.
Een ietsfancier restaurant kost natuurlijk wel wat meer, maar is zeker nog goed te doen. In de Fernsehturm kost een overheerlijke Filet mignon je €29, maar een vegetarisch driegangenmenu kost je slechts €32 p/p.

Als je wilt uitgaan hoef je ook geen fortuinen uit te geven. Een biertje kost tussen €2 en €4 (populaire locaties) en een co*cktail tussen €5 en €10.De prijzen zijn een beetje zoals bij ons.

Vervoer – In Berlijn moet je echt wel gebruik maken van het openbaar vervoer (of een auto), want de afstanden zijn gewoon te groot om allemaal te voet te doen.
Het is dan ook best dat je een toeristenkaartje koopt bij de S-bahn of U-bahn. Daarmee mag je onbeperkt gebruik maken van alle vormen van OV in de stad. De ‘City Tour Card’ begint bij 48u voor €17,50. Voor 72u betaal je €25,50, voor vier dagen €29,50, voor vijf dagen €33,50 en voor zes dagen betaal je €39,50.
Bovendien krijg je bij de aankoop van deze kaart ook een gratis stadsmap en heel wat kortingen voor populaire bezienswaardigheden in Berlijn.
Een (goedkope) auto huren kost je ongeveer €230 – €250 voor een week. (Autoverhuur prijzen via Alamo.nl)

Tips om geld te besparen in Berlijn

City Tour Card – De goedkoopste manier om de stad te verkennen is om een City Tour Card te kopen. Met deze kaart mag je onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer in Berlijn. Bovendien krijg je een gratis stadsmap en heel wat kortingen op populaire attracties en bezienswaardigheden in Berlijn. Prijzen en meer info vind je hier.

Lunchen – Net zoals bij ons kan je ook gaan lunchen in Berlijn. Tussen 11:00u en 14:00u kost het vaak heel wat minder geld om uit eten te gaan. Zeker aande toeristischelocaties!
Sowieso kost uit eten gaan hier niet heel veel geld.

Ga eten in de Turkse buurten – Berlijn heeft heel erg veel Turkse wijkjes en daar is het eten over het algemeen een pakgoedkoper. Kijk eens rond in de buurt van Neuköln, Kreuzberg of deNikolaiviertel. Pizza’s vanaf €3, of een Mediteraanse schotel voor amper €5 p/p.

Boek met Ryanair – Probeer je reisdata al een beetje op voorhand vast te leggen, want zo kan je heel erg veel geld besparen op je vlucht. Ryanair biedt heel vaak vluchten aan voor minder dan €10 voor een enkele vlucht.

Check out Sam | Reisgids en info over Berlijn, Duitsland (3)

De Gendarmenmarkt van Berlijn heeft drie prachtige gebouwen, waarvan twee kerken tegenover elkaar gebouwd.

Wat tedoen in Berlijn

Meer inspiratie nodig? Lees ook dit artikel: Bezienswaardigheden in Berlijn en dingen om te doen.

Fernsehturm – Het hoogste gebouw van Europa is zeker een bezoek waard! Met de razendsnelle lift word je aan 6 m/s naar de 203de verdieping gebracht. Daar kan je genieten van een fenomenaal uitzicht boven de metropolis. Een ticket kost je €13,00 per persoon.
Wil je je Fernsehturm ervaring nooit meer vergeten? Boek dan een ticket naar het Fernsehturm restaurant! Het ticket kost je €17,50 (of €25 voor een VIP ticket). Daarbij komt dan natuurlijk wel nog de kost voor je eten en drank.
Lees ook mijn blogpost over mijn bezoek aan de Fernsehturm van Berlijn.
Online tickets kopen kan via deze pagina.

Alexanderplatz – De Fernsehturm ligt aan de Alexanderplatz, dus je kan deze twee bezienswaardigheden in Berlijn meteen even combineren.
De Alexanderplatz is een van de leukste pleintjes in Berlijn! Er is altijd wel wat te doen en het bruist telkens van het leven. Ga mensen kijken, of drink een biertje aan een van de leuke marktjes of kraampjes die er bijna altijd te vinden zijn.

Brandenburger Tor – Het bekendste monument van de Duitse hoofdstad is wellicht de Brandenburgse Poort. Dit prachtige monument is de enige toegangspoort van de staddie is bewaard gebleven na de hevige bombardementen tijdens de wereldoorlog. Toen de Berlijnse muur er nog stond, stond dit gebouw in de Russische sector (Oost-Berlijn).

Holocaust Mahnmal – Vlakbij de Brandenburger Tor vind je een groot plein met rechthoekige betonnen blokken in verschillende maten en hoogtes. Deze betonblokken zijn een eerbetoon aan de miljoenen Joodse slachtoffers die zijn gevallen tijdens WO II.
Het monument geeft een erg verwarde indruk, en dat weerspiegelt perfect hoe gedesoriënteerd de Joodse gemeenschapzich toen moest gevoeld hebben.

Berlijnse muur – Er zijn heel wat gedenkplaatsen en monumenten die de gevallen Berlijnse muur herinneren. Ga zeker eens naar de ‘Gedenkstätte Berliner Mauer’. Hier zie je een klein stukje nagemaakte muur, voorafgegaan door heel wat interessante info over hoe mensen trachtten te ontsnappen en hoe de muur werd bewaakt.
De ‘East Side Gallery’ is nog zo’n bekend stukje muur. In deMuehlenstrasse vind je een erg lang stuk omwalling die door heel wat artiesten werd omgevormd tot een openluchtmuseum.
Een uitgebreide gids over de Berlijnse muur en al zijn gedenkplaatsen vind je hier.

Gendarmenmarkt – Persoonlijk was dit mijn favoriete pleintje in Berlijn. Aan beide uiteinden van het plein staan twee erg mooie kerken die erg veel op elkaar lijken. In het midden van het plein staat ook nog een prachtig concertgebouw.

Reichstag –De reichstag is het Duitse parlementsgebouw. Het gebouw doet misschien een belletje rinkelen door het geschiedkundige feit: ‘de brand in de rijksdag’.
Je kan de Rijksdag binnen gaan en de glazen koepel betreden. Van daar krijg je een mooi uitzicht over Berlijn en kan je het(vergaderende) parlement gade slaan.

Treptower Park –De groene long van Berlijn is het Treptower Park. Tijdens de DDR-periode lag het volledige plein in Oost-Berlijn, waardoor ik vind dat je er heel wat duidelijke communistische invloeden in kan terugvinden. Verspreid door het park staan heel wat mooie monumenten en beeldhouwwerken.

PARTY! – Naar Berlijn gaan zonder op z’n minst één feestje te hebben meegemaakt kan gewoon niet! In Berlijn vind je voor iedereen wel wat!Ga zeker naar een rooftop bar of een party die buiten wordt gevierd. In Berlijn vind je alles; van techno tot pop!

Check out Sam | Reisgids en info over Berlijn, Duitsland (4)

De Reichstag van Berlijn. Zeker de moeite om de koepel te beklimmen!

Vermijden in Berlijn

Tussen de sluitende deuren van een U-bahn glippen – De metro’s in Berlijn zijn best angstaanjagend… Als de deuren al aan het sluiten zijn, spring er dan nooit nog tussen!
De deuren gaan niet terug open om je mooi binnen te laten wandelen. Ze sluiten zonder pardon.
Hoeveel mensen met een vastzittende arm of schoen ik niet heb gezien… Gelukkig zijn er altijd enkele snelle Berliners die onoplettende toeristen te hulp snellen, maar toch… Opletten!

Overal naartoe willen wandelen – Zeker als je niet erg lang in Berlijn verblijft, is dit een onbegonnen klus. De meeste bezienswaardigheden, clubs en leuke plekjes liggen heel ver uit elkaar. Investeer dus meteen in een toeristenkaart voor het openbaar vervoer onbeperkt te kunnen nemen.

Alleen de geschiedenis van Berlijn ontdekken – Akkoord. Deze stad heeft een erg interessante geschiedenis. Denk maar aan de wereldoorlogen en de Berlijnse muur, maar dat is allemaal al vele jaren geleden en ondertussen is Berlijn een moderne metropolis geworden! Ontdek dus ook wat meer van de moderne grootstad! Berlijn met kinderen bezoeken is dus ook heel goed mogelijk.

Als je niet met de auto naar Berlijn reist (heel goed te doen!), dan zal je blij zijn dat er door goedkope luchtvaartmaatschappijen vaak erg goedkope vliegtickets naar Berlijn worden aangeboden. Vergeet wel niet dat je bij moet betalen om bagage mee te nemen.

Check out Sam | Reisgids en info over Berlijn, Duitsland (5)

Het Holocaust Mahnmal. Een prachtig plein die de holocaust herdenkt.

Citytrips en aanbiedingen Berlijn

Momenteel zijn er geen aanbiedingen gevonden

Meer info overBerlijn

5/5 - (3 stemmen)

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Check out Sam | Reisgids en info over Berlijn, Duitsland (6)

Volg je mij al op Social Media?

Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 3 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.

Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden waar ik zelf heel tevreden over ben.

Meer lezen?

Bekijk alles

50+ Tips voor Berlijn: Bezienswaardigheden, Hotels, restaurants, …

Hoe bereik je de hoofdstad van Duitsland? Daarvoor heb je flink wat keuzes. Dit zijn de beste travel tips voor een Berlijn weekend. Berlijn valt binnen een uur of zeven te bereiken met de auto. Houd er rekening mee dat je een Umweltschein (een gratis milieuvergunning) nodig hebt om met de auto de stad in te mogen. Vanaf verschillende steden …

Lees verder

Sam Van den Haute maart 4, 2024

20x Jeugdherberg in Berlijn centrum: Info, prijzen en foto’s

Deze jeugdherberg in Berlijn is ideaal voor de backpacker met een missie: op een boogscheut van de must-see attracties zoals Checkpoint Charlie en het Joods Museum, maar tegelijk ook in een rustige buurt om je hoofd helemaal leeg te maken. Het Grand Hostel is gevestigd in een historisch pand uit 1874. Veel van de kamers bieden een vleugje historische grandeur …

Lees verder

Sam Van den Haute april 3, 2020

Wil je alvast enkele tours of tickets vastleggen voor tijdens je citytrip naar Berlijn? Of wil je gewoon meer inspiratie opdoen? Kijk dan zeker eens naar de mogelijkheden bij GetYourGuide. Tickets of tours die je bij hen boekt kan je bijna altijd tot 24u op voorhand gratis annuleren. Zo kan je mooi rekening houden met het weer of veranderde plannen. …

Lees verder

Sam Van den Haute augustus 23, 2019

Check out Sam | Reisgids en info over Berlijn, Duitsland (2024)
Top Articles
The Athletic FC Podcast: The Preview
The Times from Shreveport, Louisiana
Oldgamesshelf
Wannaseemypixels
Meer klaarheid bij toewijzing rechter
360 Training Alcohol Final Exam Answers
Mcoc Immunity Chart July 2022
Mylaheychart Login
Miss Carramello
Bluegabe Girlfriend
Gameplay Clarkston
Mikayla Campino Video Twitter: Unveiling the Viral Sensation and Its Impact on Social Media
Nestle Paystub
R Tiktoksweets
Power Outage Map Albany Ny
Items/Tm/Hm cheats for Pokemon FireRed on GBA
Pro Groom Prices – The Pet Centre
‘Accused: Guilty Or Innocent?’: A&E Delivering Up-Close Look At Lives Of Those Accused Of Brutal Crimes
Craigslist Pets Longview Tx
Diesel Mechanic Jobs Near Me Hiring
Eka Vore Portal
Nine Perfect Strangers (Miniserie, 2021)
Sulfur - Element information, properties and uses
Bible Gateway passage: Revelation 3 - New Living Translation
Used Safari Condo Alto R1723 For Sale
About My Father Showtimes Near Copper Creek 9
Urban Dictionary Fov
Danielle Ranslow Obituary
Annapolis Md Craigslist
Viduthalai Movie Download
Meowiarty Puzzle
Federal Express Drop Off Center Near Me
1964 Impala For Sale Craigslist
Pay Stub Portal
King Soopers Cashiers Check
15 Downer Way, Crosswicks, NJ 08515 - MLS NJBL2072416 - Coldwell Banker
RUB MASSAGE AUSTIN
Free Robux Without Downloading Apps
Bay Focus
Henry County Illuminate
Worcester County Circuit Court
Tedit Calamity
Jetblue 1919
Panolian Batesville Ms Obituaries 2022
Canvas Elms Umd
Advance Auto.parts Near Me
Great Clips Virginia Center Commons
Publix Store 840
Sam's Club Fountain Valley Gas Prices
The Missile Is Eepy Origin
Aspen.sprout Forum
Latest Posts
Article information

Author: Tyson Zemlak

Last Updated:

Views: 6165

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tyson Zemlak

Birthday: 1992-03-17

Address: Apt. 662 96191 Quigley Dam, Kubview, MA 42013

Phone: +441678032891

Job: Community-Services Orchestrator

Hobby: Coffee roasting, Calligraphy, Metalworking, Fashion, Vehicle restoration, Shopping, Photography

Introduction: My name is Tyson Zemlak, I am a excited, light, sparkling, super, open, fair, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.