Paperera iPhone: Recupera arxius eliminats al mòbil (2024)

En aquest post parlarem de la paperera iPhone i de com recuperar-ne arxius eliminats al dispositiu. Passa sovint que esborrem per accident una foto, un vídeo, un document o fins i tot una carpeta sencera. En aquests casos, ens dirigim immediatament a la paperera del mòbil per intentar recuperar-lo, però el procediment no sempre és clar.

Amb els mòbils iPhone passa que no hi ha una paperera centralitzada on vagin a parar tots els fitxers eliminats. Per això el procés per restaurar-los és una mica més complicat, però sí que es pot fer. Veurem com pots recuperar elements esborrats des de la paperera iPhone, sense importar el tipus de fitxer esborrat o l'app des d'on va ser eliminat.

Paperera iPhone: com trobar i restaurar fitxers eliminats

Paperera iPhone: Recupera arxius eliminats al mòbil (1)

La paperera és un recurs que ha estat als nostres ordinadors des de fa molt i al que ens hem acostumat molt bé. Gràcies a ella, en diverses ocasions hem recuperat un fitxer esborrat per accident. Per això, quan ens passa el mateix al mòbil i esborrem alguna cosa sense voler, marxem a la paperera per restaurar-ho. El problema és que aquest recurs no funciona igual als mòbils com ho fa als ordinadors, i encara menys si es tracta d'un mòbil iPhone.

Si et preguntes on és la paperera iPhone, la resposta curta és que aquesta funció no existeix com a tal als mòbils, iOS o Android. Per descomptat, això no significa que sigui impossible recuperar fitxers esborrats des d'aquests dispositius. Per sort, moltes de les aplicacions natives d'iOS (i també d'Android) compten amb la seva pròpia paperera de reciclatge, una carpeta on es guarden temporalment els fitxers esborrats.

En general, els arxius esborrats romanen uns 30 dies a la paperera abans de ser eliminats de forma definitiva del dispositiu. Així que, si encara no ha transcorregut aquest període de temps, podeu respirar alleujat: l'arxiu ha d'estar al fons d'alguna paperera iPhone. Depenent del tipus de fitxer, només cal buscar bé a les opcions de les aplicacions natives per trobar la carpeta d'Eliminats i recuperar-lo. Vegem com fer-ho.

Contingut exclusiu - Clic Aquí El meu iPhone s'escalfa: Solucions i Ajuda

Recupera elements eliminats a l'app de Fitxers

Si l'element que vas esborrar per accident era un document, una carpeta o un comprimit, has d'anar a app Arxius per restaurar-ho. Un cop allà, només t'has d'ubicar a la pestanya 'explorar' i entrar a la carpeta 'Acabat d'eliminar'. Allà hi ha tots els elements eliminats des de l'aplicació Fitxers en un lapse no superior a 30 dies.

Si corres amb la sort de trobar el fitxer, pots restaurar-lo prement-hi uns segons i seleccionant l'opció 'Recuperar'. En cas que vulguis recuperar diversos arxius alhora, només cal marcar-los i després prémer a 'Recuperar'.

Com trobar fotos i vídeos a la paperera iPhone

Paperera iPhone: Recupera arxius eliminats al mòbil (2)

És habitual que esborrem sense voler fotos i vídeos del nostre dispositiu mòbil, i és un alleujament saber que es poden recuperar a la paperera iPhone. Recordeu que això només és possible si no han transcorregut més de 30 dies des que el fitxer va ser eliminat. Per recuperar-lo, fes el següent:

  1. Obre l'aplicació nativa fotos
  2. Ubica la pestanya 'Àlbums'
  3. Un cop allà, vés fins al final de la llista i entra a la carpeta 'Paperera'
  4. Seleccioneu el fitxer que voleu restaurar i feu clic a 'Recuperar'
  5. A punt. El fitxer tornarà a la vostra ubicació original tal com estava abans de ser eliminat.
Contingut exclusiu - Clic Aquí Dreceres iPhone: Els millors trucs per millorar la teva productivitat

Restaura les notes i recordatoris eliminats

La app de Notes de iOS és molt útil per anotar dades i informació important que vulguis recordar. Si heu esborrat per error alguna de les vostres anotacions, podeu restaurar-la fàcilment des de la pròpia app. Només has d'obrir-la, ubicar-te a la finestra 'carpetes' i triar l'opció 'Acabades d'eliminar'. Igual que els casos anteriors, les notes eliminades es poden recuperar en un lapse no superior a 30 dies.

Igualment, l'aplicació 'Recordatoris' permet recuperar fitxers esborrats tal com si els traguéssim d'una paperera iPhone. Amb aquesta app pots portar un registre ordenat de les tasques que tens pendents. Quan en completes una, només l'has de marcar perquè desaparegui de la llista. El problema passa quan marques una per error i necessites portar-la de tornada a la llista de pendents.

La solució és simple: obre l'app de 'Recordatoris', prem al menú de tres punts i tria l'opció 'Mostrar completats'. Aleshores, només has de prémer sobre la tasca marcada per error perquè torni al llistat de pendents. Finalment, ingressa de nou al menú dels tres punts i selecciona 'Ocultar completats' per veure a la llista principal només les tasques que estan sense finalitzar.

Troba diversos fitxers esborrats a la web d'iCloud

Paperera iPhone: Recupera arxius eliminats al mòbil (3)

Una altra manera de recuperar fitxers esborrats dels teus dispositius Apple és mitjançant la web d'iCloud. En aquest portal podem trobar allò que funciona com una paperera iPhone: un registre de fitxers suprimits. Des d'allà pots restaurar fitxers, marcadors, contactes i calendaris eliminats seguint aquests passos:

  1. Inicia sessió amb les teves credencials d'Apple a la web iCloud
  2. A la part inferior de la pàgina, trieu l'opció 'Recuperació de dades'
  3. Busca el fitxer o elements que vulguis recuperar
Contingut exclusiu - Clic Aquí Per què no funciona AirDrop: causes i solucions

Aquesta opció et permet recuperar fitxers esborrats des de l'iPhone i des de qualsevol altre dispositiu Apple que utilitzi la mateixa ID. En cas que no trobis el que cerques, una altra alternativa consisteix a restaurar una còpia de seguretat, com expliquem a continuació.

Paperera iPhone: Recupera fitxers esborrats restaurant una còpia de seguretat

Paperera iPhone: Recupera arxius eliminats al mòbil (4)

Restaurar una còpia de seguretat a l'iPhone et permet recuperar arxius eliminats fa més de 30 dies, així com aquells que vas esborrar de forma definitiva. Això és possible gràcies al fet que els iPhone realitzen còpies de seguretat automàtiques a iCloud amb certa freqüència, sempre que hi hagi espai disponible.

Aleshores, el primer que has de fer és fer una còpia de seguretat per desar els fitxers i la configuració actual. D'aquesta manera, podreu recuperar-los una vegada que acabi el procés de restauració i cerca el fitxer eliminat.

Un cop formatat l'iPhone, el sistema et pregunta si vols transferir dades d'un altre dispositiu o restaurar-ne una còpia de seguretat. Tria aquesta darrera opció, i selecciona la còpia feta en una data en què creus haver tingut el fitxer en qüestió. Ja amb la configuració d'aquesta còpia, cerca l'element eliminat i puja-ho a iCloud o guarda'l en un altre lloc segur.

Finalment, dóna format a l'iPhone amb la còpia de seguretat més recent i llest. Com podeu veure, el fet que no hi hagi una paperera iPhone com a tal no significa que sigui impossible recuperar arxius esborrats. Pots aplicar qualsevol d'aquests mètodes per tornar de tornada aquells elements que vas esborrar per error.

També et pot interessar aquest contingut relacionat:

  • Dreceres iPhone: Els millors trucs per millorar la teva productivitat

Relacionat

Paperera iPhone: Recupera arxius eliminats al mòbil (5)

Andrés Leal

Paperera iPhone: Recupera arxius eliminats al mòbil (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mrs. Angelic Larkin

Last Updated:

Views: 5719

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mrs. Angelic Larkin

Birthday: 1992-06-28

Address: Apt. 413 8275 Mueller Overpass, South Magnolia, IA 99527-6023

Phone: +6824704719725

Job: District Real-Estate Facilitator

Hobby: Letterboxing, Vacation, Poi, Homebrewing, Mountain biking, Slacklining, Cabaret

Introduction: My name is Mrs. Angelic Larkin, I am a cute, charming, funny, determined, inexpensive, joyous, cheerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.